TROLL KOMPLETT HUNDEFÔR

alla produkter.jpg

TROLL KOMPLETT HUNDEFÔR är en serie fullkostfoder av mycket hög kvalitet utvecklat för att tillfredsställa alla kända näringsbehov hos friska hundar. Detta oavsett ras, storlek, aktivitetsnivå och användningsområde i alla livsstadier. TROLL-serien består av både torrfoder och våtfoder. Alla är fullkostfoder och kan därför ges var för sig eller i blandning anpassat efter din hund.

I torrfoderserien hittar du TROLL ELITE, TROLL SPORT, TROLL EKSTREM och TROLL VALP. Bland våtfodren kan du välja mellan TROLL ELITE och TROLL EKSTRA ENERGI.

TROLL KOMPLETT HUNDEFÔR är framställt av de bästa tänkbara råvaror. Med en produktion i en av Europas modernaste specialfabrik i Sverige, certifierad i ISO-9001 och med de strängaste krav på renlighet och kvalitetssäkring på alla led i från råvaruintag till paketerad vara, kan vi knappast tänka oss bättre trygghet för hund eller ägare.
Fodren tillverkas utan konserveringsmedel. Skonsam värmebehandling av råvarorna gör att de behåller sin naturliga smak och lukt. En ny torkningsteknik ger ett foder med lågt vatteninnehåll. Därmed uppnås en mycket god hållbarhet utan tillsatser av konserveringsmedel och antimögelbehandling.

Fodrens balans mellan animaliskt och marint fett är anpassat för att tillvarata hundens behov av de essentiella fettsyror som modern forskning föreskriver.

De bästa animaliska och marina proteinkällorna och förhållandet mellan dem ger Troll Hundefôr en sammansättning där alla kända essentiella aminosyror finns i de rikliga mängder ledande forskare och veterinärer rekommenderar.

Det är därför ingen tillfällighet att hundar som utfodras med TROLL foder får höga poäng på pälskvalitet på utställningar.

Under de senaste åren har produkt, förpackning och inte minst produktionstekniken på vårt torrfoder förändrats.

När det gäller tekniska villkor har vi fått några förfrågningar och frågor om dagens foder - jämfört med tidigare versioner av TROLL och särskilt TROLL EKSTREM. Den vanligaste frågan / förfrågan är;

"Det verkar som om det finns mindre fett i TROLL EKSTREM nu än vad det brukade vara, kan det vara nått fel?"

TROLLs torrfoder produceras nu på en ny och modern produktionslinje med en vakumcoater. En vakumcoater används i processen där flytande fett ska tillföras kulorna för att uppnå rätt fettprocess på energiriktigt foder.

Genom en enkel produktion utan tillsats av fett kan du klara 8-10% fett i en kula. Alla fetter över dessa 8-10% måste läggas till kulorna efteråt, och detta görs huvudsakligen på 2 sätt.

Coating - Med vanlig coating ges färdiga kulor ett fettbad där flytande fett appliceras på kulan och läggs på som ett yttre lager på den.

Vakumcoating -Med vakumcoating extraheras all luft i kulan med hjälp av vakuum och ersätts med flytande fett. Med vakumcoating blir fettet fördelad inuti hela kulan, och ligger inte som en hinna på kulans utsida.

En vakumcoatad kula kommer således att ha en torrare yta än en kula från en vanlig coater.

Dom nya vakumcoaterna kommer också att ge en stabilare kula från produktion till produktion än vad den yttre coataren kan tillhandahålla.

Eftersom mer av fettet placeras inuti kulan, kommer man också att se att mer av fettet faktiskt hamnar i hunden.      Alla har upplevt att det finns en fettkant kvar i skålen efter matning. Detta är naturligtvis fet från torrfodret, och en ytcoating kommer att ge mer fett i vattnet än ett torrfoder framställd av en vakumcoatare.

 

Om man räknar med att mycket fett från et overflatecoated torrfoder inte hamnar i hunden, men i stället fäster sig i säcken, foderboxen, på skopan, matskålen och inte minst i vattnet som hunden inte får i sig, eller som i många fall hunden välter ut för att äta fodret på marken, är det lätt att beräkna sammansättningen att ett foder såsom TROLL Extreme, som har 21% fett och är producerad med vakuumcoatinganordning ger väsentlig mycket mer fett till hunden, än ett foder med 21% fett som bara är gjord med ytcoating. Om man då räknar på både näringsinnehåll och pris visar de sig att ett foder såsom TROLL EXTREME och TROLL SPORT att när både produceras i vakuum Coater, kanske det näringsämne tillhandahålla samma mängd fett till hund foder med både 3 och 5% Högre deklarerade fettinnehåll, och därmed även priset per kg torrt foder, kan jämföras med mycket högre deklarerat foder.

EKSTREM Veil.pris per säck 580kr

TROLL EKSTREM är ett torrfoder till hårt arbetande hundar med höga krav på näringens sammansättning. Under framtagningen av detta foder har vi utfodrat de fysiskt mest krävande hundarna i Norge inom drag, jakt och vallning.
Extra hög smaklighet och en lättsmält hög energitäthet var baskrav. Högt fettinnehåll är ingen garanti i ett torrfoder, hunden måste kunna tillgodogöra sig fettet, de essentiella fettsyrorna måste vara av rätt mängd och i rätt förhållande till varandra för att kunna nyttjas fullt. Många av de vanliga fettkällorna räcker inte till, när vi arbetar med de höga kvalitetskrav vi ställer. Det höga fettinnehållet tillför energi och ökar samtidigt hundens förmåga att ta upp de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K.
Många års praktiskt arbete med hundar som utsatts för extrema belastningar, särskilt drag- och jakthundar, visar att också mineralerna måste beräknas rätt. Detta gäller särskilt kalcium och fosfor som måste ges i större mängd.
Innehåll: Vete, kycklingmjöl, animaliskt fett, norsk ishavsfisk, ris, majs, köttjöl, kycklingbuljong, blod, mineraler, öljäst och vitaminer.
Protein: 30%, Fett: 21%, Fiber: 1,5%, Vatten: 8%, Mineraler 8 % (varav 1,9 % kalcium och 1,6% fosfor). Omsättbar energi per Kg foder: ca 16 500 kJ/ 3970 kcal

1-5kg      -  0,7-2,2-dl,     37-108g

10-15kg   -  3,4-4,5dl,       172-226g

20-25kg   -  5,5-6,4dl,      274-318g

30-40kg   - 7,2-8,7dl,       359-435g

60-60kg   - 10,1-11,4dl,      506-671g

SPORT Veil.pris per säck 560kr

TROLL SPORT är ett resultat av mångårigt samarbete med aktivt jakthundsfolk och brukshundägare. Vi har skapat ett helårsfoder speciellt tillägnat hundar som har en jämn hög aktivitetsnivå under hela eller större delen av året. TROLL SPORT passar också utställningshundar med höga krav på bla päls och hud. TROLL SPORT är något lättare än TROLL EKSTREM och kan därför vara ett bra val även för draghundar utanför de hårdaste arbetsperioderna.Innehåll: Vete, kyckling, animaliskt fett, norsk ishavsfisk, ris, majs, köttbenmjöl, kycklingbuljong, mineraler, blod, öljäst och vitaminer.
Protein: 26%, Fett: 16%, Fiber: 2%, Vatten: 10%, Mineraler 8 % (varav 1,5 % kalcium och 1,2% fosfor). Omsättbar energi per Kg foder: ca 15 000 kJ/ 3650 kcal

1-5kg -        0,8-2,5dl,        40-118g

10-15kg -    3,9-5,1dl,        188-217g

20-25kg -   6,2-7,2dl,       299-348g

30-40kg -   8,2-9,9dl,      393-476g

60-60kg -   11,5-13dl,       553-625g

ELITE Veil.pris per säck 530kr

TROLL ELITE är ett resultat av ett samarbete med flera framstående norska hundförare som rådgivare. Det passar hundar med låg till normal aktivitetsnivå. Den höga proteinkvaliteten är en viktig orsak till att TROLL blivit så högt värderat av jakt- och draghundsförare i de lugnare men viktiga perioderna av året då slitage och skador ska läkas och det ska byggas muskler innan det hårda arbetet börjar igen.
Innehåll: Vete, ris, kycklingmjöl, norsk ishavsfisk, animaliskt fett, köttmjöl, majs, kycklingbuljong, mineraler, öljäst och vitaminer.
Protein: 23%, Fett: 11%, Fiber: 2%, Vatten: 7%, Mineraler 8 % (varav 1,5 % kalcium och 1,2% fosfor). Omsättbar energi per Kg foder: ca 14 100 Kj/ 3400 kcal

1-5kg -          1-2,8dl,           443-126g

10-15kg -      4,5-5,8dl,       200-263g

20-25kg -      7,1-8,2dl,        318-370g

30-40kg -      9,3-11,3dl,      418-507g

60-60kg -      13,1-14,8dl,     588-665g

VALP Veil.pris per säck 380kr

TROLL VALP är ett torrfoder speciellt anpassat för valpar, unghundar samt dräktiga och digivande tikar. Utvecklingen av TROLL VALP är baserad på kunskap från ledande veterinärer och forskare gällande den viktiga perioden då valpen ska utvecklas. Då för höga halter protein och fett kan ge obalanserad tillväxt för storväxta raser har vi tagit hänsyn till detta.
Innehåll: Vete, ris, kyckling, animaliskt fett, norsk ishavsfisk, majs, kycklingbuljong, köttmjöl, äggula, betmassa, öljäst betfiber, vitaminer och mineraler.
Protein: 25%, Fett: 12%, Fiber: 2%, Vatten: 10%, Mineraler 6,5 % (varav 1,2 % kalcium och 1% fosfor). Omsättbar energi per Kg foder: ca 14 500 Kj/ 3450 kcal

2kg -      3dl =150g

4kg -      5dl= 250g

8kg -      6dl =300g

12kg -    8dl = 400g

KONSERVBURK Veil.pris per burk 45kr
TROLL ELITE konservburk
Kombinationen av torrfoder och våtfoder är oslagbar. Man kan ge dem var för sig, eller tillsammans, då våtfodret ökar smakligheten på torrfodret.
Innehåll: Rent kött och köttbiprodukter, ris, grönsaker, naturligt förtjockningsmedel, vitaminer och mineraler.
Protein: 9%, Fett: 6,5%, Kolhydrat: 2,5%. Omsättbar energi per Kg foder: ca 4000 kJ/950 kcal.

TROLL PØLSA Veil.pris per pack 140kr
TROLL extra energi är et unik tillägsfoder för hårt arbetande hundar när kraven på fysisk prestation är extremt hög. Troll extra energi har mycket smak och är baserad på lättsmält och hurtigopptaklig kycklingfett, kött och fullkornsris. Korven är speciellt sammansatt för att snabbast möjligt få ny energi och återställa blodsockernivån till hunden under aktiviteten genom att tillhandahålla flera små portioner under och omedelbart efter hårda arbetspass. TROLL extra energi är också lämplig som komplement till magra hundar, diande och andra hundar med extra hög energi i vardagen eller i perioder. Även här är det viktigt att tillhandahålla ett flertal små portioner under dagen, och inte "en stor del för lunch." När fodret är berikad med vitaminer och mineraler, fungerar det också som fullkostfoder. Kom ihåg att din hund inte har möjlighet att spara / bygga upp reserver av energi och glukos. Det är därför viktigt att dessutom tilläggsfodra ofta för att ersätta det som används. När en mindre mängd med TROLL extra energi blandas i vatten kommer den också att hjälpa till att fylla på vätskebalansen.
Innehåll; Fullkornsris, kycklingfett, svinfett, nötkött, storfevom, live från nötkreatur, ägg, blod, vitaminer och mineraler. Energiinnehåll: Cirka 2.800 kcal / kg Protein 13% Fett ca 20% Kolhydrat 13% Fastämneshalt är mindre än 49%